Förlåt för dålig uppdatering

Hej!
Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen! Har varit sjuk hela förra veckan och därav inte orkat sitta vid datorn och under helgen så har jag varit grymt upptagen.
Zezzan's kattungar mår bra, alla lever och växer så det knakar. Två har börjat öppna ögonen.
I lördags så var både Ebba och Felicia Stenmark här! Vi skulle rida ut på båda hästarna med sadel, men sadelgjorden till Qula är alldeles för lång, så vi fick använda Majjas gjord och då blev vi tvugna att rida Majja barbacka. Men det är bara kul! Det gick ganska bra, förutom att Qula krånglade. Men det gällde bara och vara bestämd och det gick! Så hon skötte sig väldigt bra!
På Söndagen kom bara Felicia, hon kom vid elvatiden som dagen innan, vi började med att ta in hästarna, sedan så tog vi ut dem och bara lät dem beta. Efter det så åt vi lunch och sedan red vi ut i skogen. Qula krånglade då och då, men Felicia drev på och Qula skötte sig! Majja var snäll och pigg som vanligt... Men senare på kvällen så skulle jag vara sitta på Majja i hagen och Felicia höll i. Det gick bra tills Qula gick på Majja bakifrån och skrämde henne så hon satte av i två galoppsprång och sedan ett par bocksprång och jag flög av och då svartnade det framför ögonen. Några sekunder senare kvicknar jag till och då har Felicia precis hunnit fram till mig. Ont i knäna och på låren, samt huvudet, näsan och armbågarna hade jag, men det gick över, fast jag hade näsblod ett tag. Tur att jag inte slog mig värre. Fast jag skäms lite.... hehe...
Idag så vaknade jag och Felicia redan vid sjutiden men vi gick upp vid åtta, fodrade hästarna, åt frukos och gav oss sedan ut på en ridtur. Det gick väldigt bra. Majja var lite seg men hon var ändå glad. Qula surade hela vägen och blev först glad när vi var hemma. Efter ridturen tog vi åter ut dem och lät dem beta. Sedan så provade vi att longera dem med men egengjord longerlina. Det gick ganska bra för Majja men Qula fattade inte riktigt. Efter det så åt vi lunch och strax efter lunchen blev Felicia hämtad.
d
w
g
e
w
a
s
w
e

Kattungarna bilder

Har tagit bilder på kattungarna en och en:
h
Unge 1
a
Unge 2
s
Unge 3
w
Unge 4


Kattungar

Hej!
Zezzan fick 4 ungar i natt! De är verkligen bedårande. Alla kommer givetvis att säljas när de är leveransklara och det är den 18 juli. Om du är intresserad utav en kan du kommentera.
e

Sjuk

Hej!
Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen. Ligger hemma och är sjuk. Bloggar när jag känner mig kryare och har nått att skriva.

Förlåt Att Jag Inte Har Bloggat!

Sorry att jag inte har bloggat !!
Jag har haft fullt upp och så jag har inte haft tid att blogga.
I lördags var vi i Sickla och Nacka forum sedan hade vi besök av min kompis och hennes familj och så.
Och igår var det ridning.

Yey !! Åker till Gotland på fredag !!!!!!

Bye Bye !!

/Felicia <3


Ebba idag

Idag så kom min kompis Ebba hit för att rida. Vi tog ut Majja i skogen för en långtur, vi turades såklart om. Majja var pigg och framåt. Hon var lyhörd men dock lite tittig på olika saker. Vi varierade tempot mellan skritt och trav, vi försökte få fram henne i galopp vid ett tillfälle, men just då gapade en tupp vid en näraliggande gård som störde Majjas koncentration och det fick henne att stanna gång på gång, jag anar att hon var lite rädd för tuppen. När vi kom tillbaka så skrittade vi av henne i hagen, detta gjorde vi då barbacka så hon kunde få varva ner ordentligt. När hon hade skrittats av så tog vi in henne och satte på täcket på både henne och Qula. Därefter så ställde henne i boxen tillsammans med Qula. De fick varsin liten portion hö att tugga på och vi gick in för att fika. Fikat bestog utav nybakade chokladmuffins och kanelbullar, kanelbularna bakade mormor här om dagen och så fick vi varsitt glas med coca cola. När fikandet var överstökat så gick vi åter ut till hästarna för att ta en promenad med Qula. Vi hann inte så långt, för när vi skulle svänga ner på en skogsstig körde Ebbas föräldrar förbi, så vi blev tvugna att vända om. När vi var tillbaka så tog vi av Qulas täcke, men Majja fick behålla sitt på så hon kunde torka. Majja hade nämligen blivit jättesvettig efter ridturen och jag ville inte att hon skulle bli nerkyld eftersom det blev dåligt väder. När hästarna väl var i hagen så åkte Ebba hem och jag gick in och chillade en stund. Efter en dryg timmes slappande så gick jag åter ut och tog av Majja täcket. Sedan så fick de varsin rejäl portion kvällshö.
w
Ebba på Majja
w
Ebbas fot
q
Jag på Majja
w
Jag & Majja
2
Jag på Majja
w
Majjas mule
w
Majja
q
Ebba barbacka på Majja

Ebba imorgon!

Hej!
Ser fram emot morgondagen då Ebba kommer hit! Hon går i min ridgrupp och hennes familj har en sommarstuga vid Åminne, det ligger inte alls lång ifrån min mormor. Ser fram emot det. Vi skall turas om på Majja ute i skogen, samt försöka med Qula i hagen. Blir väl ledare på henne.
Idag så var det kort skoldag, stog dessutom i Caffis som reserv då Kalle mådde dåligt och gick hem. Sandra och Lisa stog där också. Men mot slutet så fick jag ont i magen och gick hem, eller mormor hämtade mig för att jag skulle ut till henne.
Väl hos henne fick hästarna hö, sedan slappade jag, åt kvällsmat och gick sedan ut med lillebrorsan och red Majja en kort liten stund, en halvtimme kanske?  Vi red dessutom barbacka! Det var urkul och hon var verkligen jättemjuk i traven.
/Amanda

I'm back!

Hejsan!

Skall försöka bli aktiv igen, har inte mått så bra de senaste dagarna och då har det slutat med dålig uppdatering.

Idag så gick jag hem ifrån skolan med huvudvärk. Orkade inte vara kvar. En timme senare ungefär kom mormor och hämtade mig till Gothem. Väl där så vilade jag först en stund, sedan fick hästarna varsin portion hö och jag gick åter in och vilade. Efter det kände jag mig piggare så jag gick ut och jobbade med Majja ifrån marken. Men när jag skulle göra samma sak med Qula så kastade hon sig bakåt då och då, halvstegrade och fånade sig. Så jag släppte henne och hon for iväg i galopp och gjorde en hel rad med bocksprång. Så det blev rejält med bus idag, men tillsist så hade hon busat av sig och jag kunde jobba med henne ordentligt.


Good Day !!

Det har varit en ganska bra dag.
Vi hade engelska, matte, no, so och idrott.
På matten fick vi tillbaka våra matteprov. Men resultatet kommer jag inte att säga.
Och det betyder inte att det var dåligt !!

Jaja, här är lite bilder från rasterna Enjoy !! :




Sara som gör något med en pinne.


Hanna, Aline, Lovisa, Emelie, Tove, Eden, Ida, Sara & Fara längst bak.


Tove, Hanna, Eden, Emelie, Aline, Farah, Lovisa, Ida & Sara.


Sara & Ida


Emelie, Fara, Lovisa, Ida, Toves ansikte och lite av Sara :)


Ida

/Felicia <3


Hej

Hej... Har inte orkat blogga efter incidenten ifrån i söndags. Jag bloggar imorgon, då är jag nog på bättre humör.

Tja !!

Har skaffat en ny blogg som heter:  http://fellansliv.webblogg.se/
men jag kommer fortfarande att blogga här såklart :)

Idag så har det varit en hyfsad bra dag.
Lite stökig men okej.
Det finns inget mer än det att säga så.

Bye Bye !!

/Felicia<3

Lite bilder från påsken:) :


Eriks hand, Stefan, Elda, pappas arm o hand :P


Erik, Stefan, Elda (kaninen), pappa & Regina (Gina)


O_o


Stängt Påskägg


Öppet Påskägg :)


Bad day

Idag så har det inte alls varit något kul, många blandade känslor, glädje, sorg, besvikenhet och ilska. Det är ju så att min mamma är ju alkoholist. Jag och mina syskon har inte bott hos henne i över två år. Tiden innan vi flyttade ifrån henne så bodde hon tillsammans med skitstöveln Stefan. De två drack rätt mycket och tillslut blev det nog och vi blev tvungna att ge oss av därifrån. Strax efter att vi flyttat ifrån henne kom det fram att skitstöveln Stefan misshandlat henne och jag kan inte ungå att känna skuldkänslor, jag minns de gånger när hon undrade om jag blev ledsen om hon och Stefan separerade, men jag sa att de var lyckliga ihop, övertalade henne, men jag övertalade henne att stanna hemma vid ett monster. Stefan häktades och det blev utredning, tillslut rättegång och då dömdes han till att betala hela rättegången och såklart ge mamma pengar, Stefan flydde hem till Norrland och mamma åkte in på behandling, där träffade hon Robert (Även kallad Robban). De flyttade ihop, gifte sig nästan direkt och söp som in åt i helvete, då och då åkte mamma till olika behandlingar men kom hem igen efter ett tag. Alltid samma sak, hon åker in på behandling, hoppet känns nära och efter ett tag så börjar hon längta hem till ”oss”. Men det är ju spriten och hennes Robban som hon vill hem till. Så när hon kommer hem tycks allt vara bra, då börjar hon smådricka och det slutar åter att hon går runt på Öster och sitter med andra fyllisar tillsammans med Robban… Men åter till sak, idag så ringde mamma och berättade att Robban låg DÖD i sängen. Tydligen så hade mamma hämtat öl och några tabletter vid Kruttornet. Robban och hon drack ölen och Robban tog tydligen två tabletter. Troligen så orkade hans kropp inte mer och han dog i sömnen. Mamma fick inte liv i honom på morgonen, ringde ambulans och de konstaterade att han var död, men det hade mamma nog redan förstått. Tydligen så hade det blivit fyra tabletter kvar som mamma åt i morse, enligt henne i alla fall. Men hon åkte till sjukhuset och sedan till psykiatriska kliniken där hon är nu. Men jag är ju orolig att hon tar självmord eller fortsätter dricka tills hon dör också. Trots att jag hatar henne för att hon sviker oss gång på gång så älskar jag henne ändå och vill inte att hon försvinner.

---

Idag så har jag ändå haft lite kul, jag lät Ronja ta en tur ut i skogen på Majja med mig som ledare då, hade även tänkt rida själv idag men efter omständigheterna så orkade jag verkligen inte. Imorgon så skall min kompis Felicia följa med mig hit efter skolan, vi tar såklart bussen och det tar ju evigheter! Okej en timme överlever man nog.

/Amanda

ss


Ursäkta

Hej, ni får ursäkta den dåliga uppdateringen, har inte orkat blogga den senaste tiden.
Men hästarna mår toppenbra, under gårdagen och idag så har de blivit ridna med ledare. Igår så red Ronja på Majja, vi körde klättring och Majja var hur glad som helst. Qula hade jag redan jobbat ifrån marken, markarbete med andra ord. Men efter att Ronja ridit så skulle min lillebror Daniel och min kusin Linus rida. Daniel började, till en början satt han spänd som en stålfjäder men slappnade sedan av. Men när Linus red så var han livrädd och skrek i princip hela tiden. Han ville absolut inte rida upp och nedför en liten backe, så när jag närmade mig backen fick han nog, han hoppade av, kastade ifrån sig hjälmen och sprang in, gud vad jag skrattade då.
Idag så red Ronja på Qula, det gick ganska bra, förutom att sadelgjorden var för lång så sadeln gled. Men efter att Qula jobbat lite så red åter Daniel och Linus på Majja, idag vågade Daniel både trava och rida lite mer klättring. Linus lyckades jag få att rida i en backe och efter det så sa han: "Det här var faktiskt kul".
Imorgon skall jag i vart fall rida Majja, har liksom inte hunnit det än.

f
Ronja och Majja


Påsklov !!

Det är skönt men ganska tråkigt med påsklov.
Jag t ex har typ inget att göra under påsklovet, bara läsa, kolla på TV och data.

Jag har också läst ut en bok som heter "Syskonkärlek" och den var skit bra.
Lite "konstig" var den också.
Den handlade om en tjej som heter Amanda.
Hennes mamma lämnade hennes pappa innan hon föddes.
När Amanda var 16 år märkte hon att hon var kär i sin bror Ludvig.
Det visar dig att Ludvig också gillar henne på det settet som egentligen e för mycket. 
Det går en tid och det blir sommar och det skall stanna en vecka i en liten stuga på
landet då deras "granne" sätt vad Amanda och Ludvig håller på med och berätter för deras mamma Berit.

Men mer berättar jag inte det får ni läsa själva :)

/Felicia<3



Ny blogg

Hej, har skapat en ny blogg som kommer handla mer om Majja och Qula, men jag stannar givetvis kvar på Http://Ponitjejer.blogg.se och Http://Mannez.blogg.se.

Den nya bloggen domän är:
Http://Isblomma.blogg.se


Majja & Qula

Här kommer en liten bildbomb på Majja och Qula från igår.
f
Mums, grääääääääs

e
På upptäcksfärd i hagen

w
<3

w
Majja på promenad

e

e

w
Qula på promenad

e
Majja

e
Qula, som fick min grimma då den andra var för stor.

s
Sötnosarna

q
Hm, är det såhär man äter hö?

s
Majja ignorerar iaf höet helt och hållet, gräs är ju godare.

Qula and Majja has arrived!

Hej!
Efter en smärre evighets väntan så kom äntligen Qula och Majja! Vi släppte dem i hagen och de började redan spinga och flamsa omkring för att utforska allt det nya. Jag tog in deras grejer, Anette åkte och jag flyttade ut i hagen. Satt där i någon timme och tittade på dem, sedan så gav jag dem varsin portion med hö och sedan gick jag in och åt mat, därefter så gick jag ut igen för att sätta på deras täcken, tror att det blir ett riktigt oväder under natten så dom får ha det bara i natt. Annars kommer de gå utan täcke både dag och natt. Sedan så gick jag in. Nu sitter jag här och väntar på att morgondagen skall komma, haha :).
Bilder kommer sen, försökte ladda upp men det gick inte.


Drömmer jag?

Anette ringde precis! Hästarna kommer idag! Är alldeles överlycklig. Nu skall jag fixa det allra sista och göra klart.
Bloggar mer ikväll!

d


Lägger snart ner...

Lägger nog snart ner, imorgon så skulle hästarna komma men givetvis så skall det vara skitväder så det går inte! Det tycks alltid komma hinder i vägen när de skall komma som får det uppskjutet gång på gång. Jag skyller inte på Anette, jag förstår att hon inte vill ge sig ut med transport i oväder. Men jag är typ skitsur på vädret och mig själv, varför ha ett hopp när det inte finns nått att hoppas på?
Idag så har vi vart fall haft påskfirande med kusinerna. Roger, Linda, Emelie, Nova och såklart lilla kusinen Annie var här, samt Tomas, Johanna, Linus, Oliver och Viktor. Det var väl rätt så kul, satt för det mesta på mitt rum och surade.
Jag saknar iallafall Qula och Majja...
g
Lill-Majja
d
Bitch-Qula
s
Jag och Majja
d
Tinne och Qula
d
Jag och Majja igen
d
Qula
e
Båda två!<3


Tjenixen

Hej!
Skulle blogga igår men jag somnade ifrån det.
Igår i skolan så var det Våryra med Roomservice. Roomservice innebär att man delas in i olika grupper ifrån olika klasser och går runt till olika rum för att göra olika uppgifter. De med flest poäng vinner. Sedan så var det även så att man skulle klä ut sig och temat var skräck. Jag hade min halloweenkostym. På slutet utav dagen då priserna delas ut så är det ju även utklädningsparad och den med bäst utstyrsel i sjuan, åttan, nian och bland lärarna vinner. Jag vann såklart inte, men det var kul ändå!
På kvällen så var det ridning, skulle rida Skelleton, men på teorin fick jag världens huvudvärk, så jag red inte utan tittade istället på. Efter ridningen så åkte jag hem, duschade och sedan körde pappa ut mig och Ronja till mormor och när jag kom dit så somnade jag direkt.
Idag så har jag börjat fixa det sista inför hästarna som kommer på Söndag. Gjort rent för Bella och matat alla kaninerna. Sedan så har jag bara slappat.
e
Saknar er!
/Amanda

Uuups!!

Har verkligen INTE varit aktiv på minst en månad !!!
Jag är verkligen jätteledsen för det.
Har haft mycket annat att tänka på te.x så hade jag matteprov i tisdags och engelskaprov 
idag. 

Mina veckor har varit väldigt bra!
Jag och mina kompisar Ida och Aline skall kanske åka till Nacka Forum.

Ja nu har jag inte så mycket mer att säga än 
att jag äntligen har Påsklov !!

MVH
/Felicia<3 ;D 


Har inte hunnit blogga

Tjenixen!
Har inte hunnit blogga de senaste dagarna, har haft så mycket att göra. Men det bloggandet blir nog bättre under påsklovet som är nästa vecka. Vi är såklart lediga på fredag.
På söndag så kommer hästarna, äntligen! Skall bli så otroligt kul att ha dem och de är ju dessutom större (okej majja är rätt liten) än shettisar.
Bloggar imorrn.
/Amanda

Bildbomb

Nu så kommer en bildbomb ifrån praon.
s
Tritla, Tvenna och Stimpills rumpor
s
Jag och Tirtla
s
Fina Tirtla
e
Tvenna
w
Felicia och Tvenna
d
Embla
d
Andey
w
Strakkur
d
En söt häst som liknar Reva som Felicia var medryttare på förut
g
Detta är då riktiga Reva, liknar den andra va?
d
Felicia går fram för att hälsa samtidigt som Tirtla poopar i bakgrunden
f
Några utav hästarna i stora hagen
s
Fyller på med hör till Strakkur och Stari
s
Sådär, nu var höet klart och de kan äta
s
Så medans de äter så mockar vi...
w
En söt häst vid namn Styrmir
h
Blakkur <3
s
Felicia på Tvenna
s
Jag på finaste Blakkur
d
Felicia på Tvenna
g
Jag
g
Blakkur
g
Åker bakom trakorn på vagnen för att lasta i pinnar och ris
s
Mupp
t
Felicia ser ovanligt glad ut, kanske är det för att man får skjuts på en vagn bakom en traktor?
d
Felicia provar mina glasögon
d
Stari och Strakkur
a
Finns inget mysigare
e
Dagfari som vi råkade ta in, trodde att han skulle skos men det var en häst i hagen bredvid
d
Påfyllning utav vatten
d
Törstig häst
a
Ännu en törstig häst
w
Felicia som fastande mellan två balar
w
Sen när hon kom upp, efter många om och men och mycket skratt så ramla hon ner i ett annat hål.
a
Men sen så är det bara upp igen
s
Fastna gjorde jag ju oxå ett par gånger

Det var allt
/Amanda

RSS 2.0