Praon

Nu skall jag berätta lite om de dagarna som jag vart på prao, bildbomb kommer senare
Tisdag
Vi började med att kolla vatten och hö till hästarna, vilket alla hade. Sedan så fortsatte vi mocka Strakkur och Stari's hage. Och det tog en smärre evighet. Efter det så åt vi lunch och sdan red vi ut. Denna gång red jag inte Tritla utan en gammal herre vid namn Blakkur! En gammal gubbe på 22 år. Han var hur trevlig som helst! Mjuk i tölten, lite piggare än Tirtla och hur snäll som helst. Felicia red åter igen Tvenna, när vi red så kom vi till en vattenpöl och då började både Blakkur och Tvenna dricka, jag drog upp Blakkur huvud och skrittade fram till Emma och den hästen hon red, Tvenna fortsatte att dricka och det fick hon, Blakkur började då att krångla för att ta sig dit o dricka, tillslut så lät jag honom gå dit o dricka, det är egentligen inte bra för hästar att dricka smutsvatten, men det fick gå. Denna gång så galopprade vi också och det var verkligen det bästa utav allt! Efter ridturen fortsatte vi med mockningen och sist utav allt så tog vi in och fodrade Andey - ett dräktigt sto, Dropi, Næfra - oxå ett dräktigt sto, Embla och Blakkur som då fick stanna inne. Sedan så skulle Felicia med bussen, så jag blev kvar och fick ta ut alla.
Onsdag
Kommer inte ihåg så mycket mer än att jag och Felicia red ut på Blakkur och Tvenna igen, men denna gång med två tanter. Vi skittade och töltade bara. När vi kom tillbaka så red jag och Felicia lite på ridbanan, när vi galopperade så stack Tvenna ut från banan, så vi fick hjälp och få in henne igen och sedan så stängde vi. Sedan så galopperade vi ett tag, plötsligt så kom Felicia och Tvenna upp jämsides med mig och Blakkur. Så jag blev tvungen att svänga iväg och då så råkade ett hinder på cirka 30 cm komma framför oss så jag blev tvungen att hoppa, men det tänkte vi ändå göra, så vi hoppade lite också, jag fick vara draghjälp för Felicia då Tvenna vägrade. Efter att vi hoppat 3 gr var på det lilla hindret så skrittade vi av hästarna en lång stund. Så för mig var det en lyckad ridtur.
Torsdag
Vi började som vanligt att kolla vatten och hö, sedan så plockade vi pinnar och ris i en sommarhage resten utav dagen. AJ - säger jag bara! Men tillslut blev vi klara och då så blev vi tvugna att fylla på hö för då var det slut. Efter praon så följde Felicia med mig hem för att sova över.
Fredag
Vi gjorde det vanliga, mockade, fodrade och fixade vatten. Vi tog även in hästar som skulle skos, men en häst råkade vi ta fel. Vi skulle ta in en häst ifrån lilla hagen men råkade istället ta in Dagfari ifrån stora hagen. Men det gjorde inget, han skulle ändå gå lektion. På eftermiddagen så red vi ut och det var inte världens bästa ridväder! Det regnade och snöade, jag blev dyngsur! Men Blakkur var ändå pigg och glad. Felicia red en annan häst denna gång, fast jag kommer inte ihåg vad den heter, men han var superlik Tvenna. Vi red med en utav tanterna som vi red med i onsdags. Det gick jättebra och vi galopperade ganska mycket också. När vi kom tillbaka så fick Blakkur vara kvar inne och äta, Felicia släppte ut sin häst i hagen. Sedan så började vi att fixa hö till Strakkur och Stari igen. Men när vi höngde upp hönäten så såg jag att felicias häst var i stora hagen när han egentligen går i den lilla! Så vi skyndades oss dit och släppte in honom i rätt hage. Sedan så fortsatte vi fixa höet. När det var klart så gick vi till höloftet för att sätta oss och chilla. Men då fastnade Felicia mellan två balar och när jag skulle hjälpa henne så fastnade jag också, men tillslut kom jag loss, försökt hjälpa henne, men det gick inge vidare, tillslut så lyckads hon ta sig loss men då ramlade hon ner i en annan grop. Och jag garvade sönder. Men hon tog sig upp och sedan så var det rdan dags att åka hem.
Så denna vecka har varit underbar!

Film på ridturen från i Tisdags:


Lite klipp ifrån igår:


/Amanda

Sorry

Förlåt för dålig uppdatering, har vart helt slut den här veckan. Tar ganska mycket kraft på praon.
Bloggar imorgon och försöker efter det uppdatera mer!


Kauparve Islandshästar

Hej!
Idag så var det praodags då, väldigt kul!
Felicia plockede jag och mormor upp på vägen då hon tatt bussen. Sedan så körde vi efter en skylt där det stod "Islandshästar 1", vi körde och körde, åkte förbi en massa gårdar - men vilken av dem var rätt? Tillslut så såg jag en gammal, otydligt skylt som pelade in mot gården och då, tack vare mig, så var vi rätt.
Först så blev vi visade hela gården utav Emma som sköter allt, det är hennes gård och hästar. Efter rundvisningen så skulle vi rida ut, lite chockad som jag blev så tog jag in islänningen som jag skulle rida på. Tritla heter hon, liten och fuxfärgad. Fast det tog ett litet tag att få in henne då hon ställt sig längst borta. Men tillslut så var vi i stallet. Felicia red en häst som heter Tvinna, hon är stor och brun, väldigt söt.
Sedan så fixade vi ordning hästarna och smidig som man är så står man som ett stort frågetecken när det kom till sadeln, för sadelgjorden var hur konstig som helst, men hur man gjorde fattade jag sen (jag är inte osmart eller så, hehe...). Men när alla var klara så gav vi oss iväg. Tritla var hur mysig som helst.
Vi skrittade för det mesta, men töltade också. När vi kom till tölten så skumpade jag typ en halvmeter ur sadeln, men tillslut så slappnade man av.
Efter ridturen så var det dags för lunch. Hade med mig sallad, prickigkorvmacka, ramlösa, 1 päron och vindruvor. Fast jag orkade bara salladen.
När vi käkat lunch så fixade vi hö åt två hästar, höet skulle läggas i enorma påsar som vägde ton när man fyllt de helt fulla (som vi skulle). Men vi lyckades fylla dem, bära dem till hagen och hänga upp dem.
Sedan så fyllde vi på vatten och sedan så kom det jobbigaste, vi skulle mocka ur en hage som var full utav skit! Vi jobbade på i tre timmar och sedan så var det dags att åka hem.
Längtar tills imorgon!
d-Romphaa!
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
e
-Felicia och Tvinna
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
g
-Jag och Tritla
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
e
-Tvinna
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
f
-Tritla
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
d
-Söt häst
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
d
-Kul bild
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
w-
Söt häst, vars hage vi mockade i 3 h
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
d
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
d
Sträng copyright på alla bilder, fråga innan du lånar!
/Amanda

Prao imorgon!

Hej!
Imorgon så skall man iväg och praoa en vecka! Skall bli extremt kul! Skall vara på Kauparve Islandshästar. Kommer såklart ta en massa bilder.
Hinner inte skriva mer, skall lägga mig!
/Amanda


I'm back (again)

Hej!
Igår så var det studiedag, väldigt kul! Emelie, Roger, Linda, Nova och Annie kom förbi en sväng. Jag var med Emelie typ hela dagen, vi hoppade för det mesta studsmatta men mockade även klart hagen, så hästar kommer typ nästa helg. Den här helgen gick inte, för Anette skall resa bort då.

Just nu så sitter man i datasalen, vi har under fem dagar gjort en träningsdagbok inom idrotten och nu skulle vi skriva om den. Men jag är redan klar så nu sitter jag och och väntar på att Felicia skall bli klar, det tycks ta en smärre evighet, nej men det gör inget, har ju fått fri datatid typ. :)
/Amanda

I'm back!

Hejsan!
Nu kan man säga att I'm back om track. Har somsagt inte bloggat så mycket nu under de senaste dagarna, har verkligen inte orkat eller haft lust.
Men nu kommer lite om de dagarna som passerat.

Söndag
Felicia Stenmark var ju här under helgen. Hon var hos mig på lördagen och en stund på söndagen. Vi hade jättekul! Har även fått veta att hon typ kommer hit helgen efter påsklovet och då har jag ju Majja och Qula. Det blir ju bara ännu roligare!

Måndag
Vaknade med illamående, magvärk och huvudvärk, prövade att gå till skolan men jag gick hem på håltimman. Sedan så spenderad jag resten utav dagen framför TV:n och såg på film. Vid halv tre så somnade jag och vaknade kring halv fem. Kände mig lite bättre då.

Tisdag
Mådde lite bättre, men det blev värre i skolan, så jag gick hem på lunchen och sedan så såg jag på film. Så den här dagen har varit tråkig som igår också.
Imorgon så skall jag till Specsavers och syntesta mig igen, min syn har typ försämrats ännu mer så antagligen behöver jag starkare glas. Vi får se.

g-Miss U
d-And U
/Amanda

Sorry

Hej, har inte hunnit blogga än, hinner inte nu heller, så uppdatering kommer imorgon.

Felicia idag!

Hej!
Idag så var Felicia Stenmark här, hon är ju på Gotland nu över helgen. Vi började med att flytta kaninerna i nya burar då Felicia tog med sin innebur som de hade till sin förra kanin. Men vi började med att fixa iordning Colas bur som vi ställde i ladugården och i den fick Pepzii flytta. Cola fick så flytta in i Pepziis fack. Sedan så fick vi flytta Charlie till kaninungarnas bur som vi också ställde i ladugården. Kanel och Timjan flyttade då ut till Charlies fack. Chili fick då flytta in i buren som Felicia tog med. Så den enda som inte behövde flytta var Bella.
Bilder kommer imorgon.
/Amanda

Hellu

Hejsan!
Idag så var det lång skoldag och på förmiddagen så hade vi mentorsdag. Vi höll på med likabehandlingsplan och sånt där. Inte så kul. Men efter lunchen, på svenskan så hade vi håla eftersom Cilla (svenska/engelskalärare) hade ännu mentorsdag med sin klass eller nått. Jag vet inte. Men efter hålan så hade vi elevensval, sen engelska och sist utav allt SO. Så dagen har vart rätt okej.
Är väldigt förväntansfull för Felicia Stenmark kommer hit på Gotland under helgen! Gud vad kul det skall bli! Och de tar även med deras kanibur som de har. En innebur då. Och då så har allt fixat sig med burar! Timjan och Kanel får gå tillsammans i den största inneburen, sedan så får Bella gå i den näst största inneburen som vi ställer i ladugården och Chili får flytta in i Colas bur. Cola kommer då sättas i det facket där Bella går just nu. Så då är allt fixat!
/Amanda


Tjenixen

Tjenixen
Idag så var det lång skoldag, men måndagar brukar gå relativt fort och lektionerna var ju okej. Vi började med Italienska, det var sådär, inte mitt favoritämne precis. Efter det så hade vi svenska och då började vi skriva brev som vi typ skall skicka till platserna där vi skall praoa. Är ganska glad över min praoplats, skall ju vara på Kauparve Islandshästar. På håltimmen så satt jag i caffis och fikade med Felicia. Fysik som vi hade efter det var ganska kul. Till lunch så fick vi makaroner och korv, som jag åt igår, blir lite trött på att äta pasta typ 24/7. Efter lunchen så hade vi SO och sen syslöjd. När skoldagen var slut så åkte jag in till stan och tittade en snabbis, samt köpte en milkshake med chokladsmak på mc donalds. Sedan så tog jag bussen hem igen. Sedan dess har jag suttit och drygat framför datorn.
/Amanda

Rubrik

Hej!
Idag så har det vart en ganska lugn dag, fast jag har gjort lite mer än igår. Studsmattan har vi ju plockat fram så hoppat har jag. Kaninerna har ju skötts om också men sedan så har jag bara slappat. Imorgon så skall det bli skola igen. Inte kul! Fast tryggve är ju slut och det är ju positivt. Då kan jag äntligen skriva ut franska revolutionen, läsloggarna och fysikgrejen.
/Amanda

Förlåt för dålig uppdatering

Hej!
Har verkligen glömt bort att blogga, därav den dåliga uppdateringen.

Dagarna har verkligen flytit på, i torsdags så var det ridning och det var kul som vanligt. Sessan var lite bråkig men det var inga problem.
Fredagen var normal.
Idag så har jag flyttat ut Bella, så nu får hon inte träffa sina bebisar längre. Snart skall jag flytta ut Cola också och då kan Chili flytta till hans bur. Timjan och Kanel går kvar i buren där de föddes tillsammans. Jag har nyligen varit uppe hos Linus och hälsat på Curry. Curry verkade må bra och han har verkligen vuxit nu under den veckan han bott där.
Det var allt, bloggar imorgon.
/Amanda


Sorry

Har inte orkat blogga de två senaste dagarna, därför så har bloggen varit lite oaktiv.
Men skolan har börjat igen, inte speciellt kul men för varje dag som går desto närmare kommer sommaren.
Idag så var det kort skoldag, lektionerna var ganska okej, fast engelska och matte är ju inte mina favoritämnen.
Efter skolan så gick jag och Felicia på stan, vi åt först lite på Mc Donalds, jag tog två cheeseburgare och en liten milkshake med chokladsmak. Efter det så gick vi på Lindex och kollade på lite grejer och sedan drog jag till Junis. Elvira var sjuk så jag fick ha hela gruppen, kämpigt var det men det går. Fast idag var de flesta ungarna hyperpigga och totalt okoncentrerade, men jag lyckades gå igenom scen 2.
Imorgon så skall man till mormor och kaninungarna. Känns väldigt tomt utan Curry, men det kommer fler kaninungar.
/Amanda

Pyssel

Ja jag vet det låter barnsligt men nu på kvällen så har jag och min lilla syrra grort lite påskpyssel.
Det är några veckor tills dess dock:)

Och så har jag en liten tävling men man vinner dock ingenting förutom äran. Om ni vill gissa vad det är så skicka en komentar.Jag kommer presentera den som vinner i ett inlägg så ni får skriva lite kort om er själva.
Jag kanske presenterar 2 & 3 också men vi får se.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gör så här:
1. Titta på bilden.

2. Gissa vad det är.

3. Skriv vad du tror att det är i "komentar".

4. Glöm inte att skriva om deg själv & dina egenskaper. (ni får skriva så mycket/lite ni vill!!)

Här är bilden du skall gissa vad det är:


;)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




PÅSKPYSSEL BILD BOMB!!!:




Eldas nästan klara kyckling:)





PysselO_o


Min tupp!




Eldas klara kyckling.
_____________________________________________________________________________________________

Ej påskpyssel!:P
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Min kyckling av piprensare:)
Gullig va!?


__?__, Tuppen & Kycklingen

Lycka till!!

/Felicia<3 ;)

Förkyld:/

Usch nu har man blivit förkyld!!
Jag är snorig och har en spy känsla nästan hela tiden:(
Så vi får se om jag kan gå på ridningen idag.

/FeliciaO_o

Curry har flyttat

Idag så flyttade Curry till mina kusiner. Det gick väldigt bra. Han var lugn under bilresan och började med en gång att undersöka den nya buren. Så det blir nog bra och jag tror att han kommer att trivas där.
Imorgon så har man blivit tvingad att följa med pappa, daniel och ronja på bio, vi skall se mästerkatten i stövlar, fast det var ett tag sedan man gjorde nått med familjen. Så det skall ändå bli kul.
Curry i sitt nya hem:
x
/Amanda

Mysig dag

Hej, idag så har man haft en ganska mysig dag. På förmiddagen så åkte vi in till stan och det första vi gjorde var att äta lunch på Frasses. Väldigt gott! Och det var ganska roligt då Roger, Linda och Annie också kom dit. Kort efter det så kom även Linus, Oliver, Viktor och Thomas och efter dem Daniel och morfar. Så det blev en liten släktträff, eller snarare kusinträff. Efter att vi ätit lunch så åkte vi hem till pappa för jag skulle hämta ett papper med lite info om Curry och hans härstamning, han flyttar ju till min kusin imorgon. Men sedan så åkte vi till Dahrve och handlade rätt mycket. Nya ridbyxor, två hönät, en tränshängare, helosansalva och horse snack. Väldigt glad för allt det!
Efter det så åkte vi till Willys och Zoomarket. Jag och Ronja köpte kaninmat och kaningodis på Zoomarket medans mormor handlade på Willys. När vi skulle åka hem så hände någon konstigt. Mormor fick inte upp låset till bilen och Ronja blev tvungen att klättra in via skuffen för att låsa upp inifrån. Och hon fick upp mormors dörr. Men när hon öppnade dörren så började larmet tjuta. Vi trixade lite och larmet slutade tillslut och vi åkte iväg. Men när vi skulle ta spån ifrån mina kusiner så hände samma sak igen. Men nu fick vi inte igång bilen och larmet bara tjöt och tjöt. Tillslut kom Jocke och Micke. De lyckades koppla bort allt ifrån batteriet och vi blev bogserade utav Micke till Kalles bilverkstad. Sedan så fick vi skjuts hem.
Så det var en rätt kul men lite jobbig dag!

w


Ny header

Har fixat en ny header!


Hejsan!

Igår så kom man hem från Åventyrslägret.

Jag var helt slut för att man somnade kl: 02:00 och väcktes kl: 06:40.
Och så gick man på gladiatorerna. (det var inte gladiatorerna på tv)

Men vi gjorde massa roliga saker! Vi körde stafett och då var det typ Team Nalle Phu som vann.
Men det som var roligast var uppdragen och det laget jag var i hette Team Cool!.
Vi skulle tex: hoppa säck i skogen, gissa vilka ord som fattades i en låt O.S.V.
Och så skulle man måla någon som en katt i ansiktet och då var det jag som blev målad.
Jag blev jättesnygg..... INTE!:)
Men på kvällen så såg vi på film först en svensk film som alla kunde se.
Efter det fick alla som var 11 och yngre gå och lägga sig i gymnastiksalen men vi som var 12 och uppåt fick se en engelsk film.

Bloggar mer imorgon.

Bye Bye!!

/Feicia<3

Torsdag

Hej!
Orkade inte blogga igår, var helt slut efter en dag hos Anette med Tinne. Vi kom dit på förmiddagen, vid tiotiden typ. Då provred vi Majja och Qula. Jag red Majja och Tinne Qula. Majja var verkligen urgullig. Liten och söt. Qula däremot var väligt snygg. Dock ganska smala ben, grov kropp och en tjock nacke. Men vi gjorde iordning dem och gav oss iväg. Johanna (Anettes dotter) red varmblodet Frasse och Anette ledde två små tjejer som red på minishettisen Casper. Alltin såg fint ut med Qula till en början och Majja köndes fin men väldigt osäker och lite okunnig. Men hon kan ju inte så mycket. Men när vi kom till ett ställe med en massa ved så tvärstannade Qula. Och vad Tinne än gjorde så vägrade hon gå. Så tillslut fick Tinne ta Frasse och Anette gick tillbaka med Casper, Qula och småtjejerna. Så vi fortsatte vidare. Johanna gick istället med oss. Frasse var hur snäll som helst och Majja kändes efter ett tag lite lugnare. Men när vi vände blev hon en helt annan häst. Pigg och framåt.
Så Majja kommer hit och Qula som sällskap. Det blir mycket markarbete med Qula och mycket ridning för Majja.
När vi kom tillbaka och skött Frasse och Majja så borstade vi några utav Anettes andra hästar. Jag tog bl.a ett varmblod, Jurist och lilla Casper. Tinne tog Tusan och Busan.
Så det var en rätt lyckad dag ändå, trots krånglet med Qula.
Bilder:
g-Majja
s-Jag & Majja
e-Majja & Qula
d-Jag på Majja
d-Tinne på Frasse, jag på Majja
d-Varmblodet jag borstade
d-Frasse
d-Qula i boxend-Tinne och Tusan
e-Jurist
d
d
d
d
d
s
d
d
r
d
d
d
f
g
h
h
h
h
h
h
r
t
f
f
d
d
d
/Amanda

RSS 2.0