Liten bildbomb

Kommer bjuda på en liten bildbomb på alla failade bilder som vi tog igår till artiklarna. Mina vackra fotomodeller är såklart Sandra och Lisa, haha!

d
Ja, Lisa använder mina glasögon på bilderna.
Varje bild föreställer att Sandra "misshandlar" Lisa.
 f

s

s
Den blev ju ganska bra ändå, fast sandra glömde luvan. Men men.
e
Den här blev väl bäst
d

Okej
Vilken skall jag välja?
Artikel 5 handlar om att man
inte får plåga/tortera/misshandla
någon. Så vilken ska jag
välja???
Snälla, kommentera vilken du passar bäst till artikel 5!


Haha!

På slutet när vi satt i datasalen så fick man gå ut två och två och fotografera en bild som hör till den artikeln man har valt. Dock så blev vi tre i min grupp, Sandra, jag och Lisa. Våra bilder blev "jättebra". Kommer kanske att lägga ut dem imorgon. Måste sluta nu, hejdå!

Nice

Jippie! Vi har datasal ända till halv fyra, alltså missar vi svenskan, elevens val, engelskan och SO:n. Felicia är inte här idag, det borde hon va för att hon missar mycket. Vi programerar hemsidan och det blir svårt att ta igen allt. Men är man sjuk så är man. Måste sluta nu!

Kommer-inte-på-en-rubrik

Det känns som om jag håller på att dras isär.
Det känns som ett hugg i bröstet.
Det känns som om jag flyter bort i tårar.

Jag känner mig sviken
Jag känner mig dum
Jag känner mig värdelös

Jag litade på dig...Jag trodde att jag alltid kunde tro dig...Jag trodde att du brydde dig om mig...Men jag hade tydligen fel...Så himla fel, fel, fel, fel, fel...

Mitt liv har vänds upp och ner igen. Inte nog med det, nu sjunker det allt längre ner i mörkret. Jag känner mig helt tom, helt slut på liv. Den livsgnista jag en gång hade har slocknat. Jag tror inte att jag kommer att orka mer.


Sorry

Har verkligen glömt bort att blogga, men det skall det bli ändring på.
Idag så är det studiedag, jättehärligt! Jag tänker jobba ganska rejält med Russel idag, kanske lite klättring? Äsch vi får se.
Men just nu så ser man på TV medans Uno ligger och gosar här i min säng.
Bloggar mer ikväll.

s

Hej

Det har varit en lång och tröttsam dag.
just nu sitter jag ensam i soffan och kollar på Idol för att mamma och pappa sitter på akuten
och det har dom gjort i några timmar nu. Mamma har haft borelia och fick äta pencelin och sedan
efter att det gott några dagar så blev mamma sjuk och fick jätteont i huvudet och nu som sagt så sitter dom och väntar på doktorn så att hon kan ta blod prov i ryggen. Och jag tycker inte att det låter särskilt bekvämt.
/Felicia

Usch jag hatar sprutor


Datasalen

Hejsan alla bloggläsare.
Jag vet att jag glömde att skriva igår, men jag hann verkligen inte.
Nu så har man italienska och vi sitter i datasalen och jobbar på hemsidan Glosor.eu. Ganska tråkigt men det går, det är väl bra att man får träna innan italienskaprovet på torsdag.
Men nu så måste jag jobba videre!
Hejdå!


Hinner inte skriva något ;/

Sorry -.-

/Felicia

Aj -.-

Mormor skulle hjälpa mig idag, skulle pröva att rida på Russel. Men det gick ju inte, så han stegrade sig och jag föll i backen såklart, jag hade ju ingen sadel. Men innan ridturen så hade jag gjort lite annat med honom ifrån marken och eftersom det inte går att rida honom så får jag hålla på med annat. Det finns mycket som man han göra med en häst ifrån marken, så det blir kul ändå. Men jag fick ont i vänster handled men nu så är den bra igen.
Just nu så tittar man på Family Guy. Inte så speciellt kul men det finns inte mycket annat att göra nu på kvällarna.
Bilder:

d

s

e


Fredag!

Äntligen fredag!
Dagen var extra kort idag, det beror på att våra idrottlärare var ju ute med 82 och 85, så att SO:n hade vi tidigare och slutate då vid halv tolv. Mormor hämtade mig och sedan så fick vi vänta någon timme innan vi hämtade Ronja och sedan Daniel. Därefter så bar det äntligen av till Gothem!
Det första jag gjorde var att rusa ut till underbara lilla Russel. Han fick smaka på knäckebrödet som vi bakade på hemkunskapen. Han fullkomligt älskade det! Sedan så fick han en godisblandning på 2 äpplen, 2 morötter, mitt bakade knäckebröd och 4 sockerbitar. Det smakade förträffligt tror jag nog att han tyckte. Sedan så slappade jag lite innan kvällsmaten och efter att vi ätit så gick jag ut och pysslade med honom.
Felicia skulle komma hit imorgon, men hennes mamma är borta ganska mycket i helgen och hon ville hellre vara hemma och ta handom kaninerna...:(
Jag får väl bjuda på några bilder på Russel igen, men skall försöka få några nya, fräscha på mig.

d

e

w


Långt inlägg...

Under Tisdag-Onsdag så var vi ju som sagt ute i skogen, det var ganska kul men jag typ snubblade och ramlade 700 gånger. Men det var faktiskt kul. Min grupp var: Jag, Felicia, Viktor.H, David , Leon och Martin. Vi var faktiskt en rätt bra grupp.
Men på onsdagen kom vi hem rätt tidigt, så pappa skjutsade hem mig och det första jag gjorde var att duscha - länge, länge, länge. Men fick ändå inte ur röklukten ur håret. Därefter så vräkte jag i mig pizza och sedan så gick jag och sov i två och en halv timme. Vid halv två så väckte mormor mig eftersom  jag skulle ut till henne. Så vi hämtade Daniel ifrån skolan, Ronja skulle komma ut senare på kvällen med pappa. Men sedan så bar det av hem till mormor och jag sov som en stock i bilen. Men när vi var framme så rusade jag direkt in, bytte om till stallkläder och sedan sprang jag ut till Russel!!! Den lilla raringen, jag tog sedan in honom och stod och borstade och pysslade med honom i evigheter - han är så ortroligt snäll så att det inte är sant. Därefter så tränsade jag honom och promenerade runt med honom i hagen en stund. Sedan så släppte jag honom och gav honom kvällshö. Under kvällen så pysslade jag om min lilla Cola. Han/hon är supergullig, men han/hon börjar bli jättestor nu. Anledningen till att jag skriver han/hon är för att jag inte är säker på könet.
Idag så var skoldagen bra, vi hade ridning ikväll och Sessan skötte sig fint, är faktiskt riktigt nöjd för en gångs skull.
Men nu måste jag sluta, bilder kommer imorgon! LOOOOOOOOVAR!!!
/Amanda


Hinner inte blogga ikväll...

Tyvärr


Måndag

Skolan har vart rätt okej idag. Lektionerna flöt på snabbt och allt kändes okej. Fast luchen var ju potatisburgare och blodpudding - hatar det!
Imorgon så skall vi ut på skogsliv, och för er som inte vet så innebär vi att vår klass 83 och 84 skall ut i skogen. Där skall vi delas upp i grupper och sedan skall varje grupp bygga upp ett vindskydd som vi skall sova i under natten, göra eld och mycket annat. Det är lite trist - föredrar att sova hemma i en varm säng istället för i en sovsäck under ett vindskydd ute i den kalla skogen. Bilder kan jag inte ta! För man får inte ha med sig mobil, ipod, kamera, Mp3 och sådant där.... Så det innebär ju också att jag inte bloggar imorgon kväll. Men på Onsdag så lovar jag att skriva ett inlägg så fort jag duschat några gånger.
Får väl bjuda på en bild som jag tog igår på Russel. Han är seriöst skitsnäll, social och gosig. Älskar honom redan. Men man kan knappt tro att han är hingst, så rar är han.
Hejdå!

s


Russel

Nu så har Enya, Rimanda och Springer åkt. Marika och hennes dotter Felicia hämtade på förmiddagen Enya och Rimanda och körde den vidare till det stället där de nu skall arbeta som ridskolehästar typ. Men Springer fick så själv i några timmar och vid tretiden så kom Marika äntligen. Och med sig hade hon hingsten Russel! Jättesnäll och ridbar eller vad man skall säga.
Men nu så travar han runt i hagen och känner på alla okända lukter ifrån Enya, Rimanda och Springer. Men han var ganska skitig när han kom så vi tog in honom och borstade av honom.
Men han är som sagt hingst och går själv eftersom han inte kan gå ihop med andra hästar.
Bilder:

h
Ren Russel

w

s
Snyggot Russel

w
Hälsar på korna som går i hagen bredvid

a

e


Förberedelser

Har gjort ett par förberedelser idag inför den ponnyn som kommer imorgon och plockat ihop lite grejer eftersom hästarna åker imorgon.
Men jag red ut för sista gången på Enya idag, barbacka. Galopperade rätt mycket och det var hur mysigt som helst. Det var soligt och inte för varmt eller för kallt. Inga myggor eller flugor. En helt perfekt höstritt med andra ord.
Blogger mer imorgon!

d


Sommar Minnen Från Gotland























Flum

Flumish

e

Flummiga

Kuliga

r

g







































d

d






(Inte från Gotland men jag ville ha med den ändå)

g












(Har en ny och mycket större bur nu)
/Felicia <3


Sommarminnen

♥♥♥...Sommarminnen med hästarna...♥♥♥

d

s

x

d

s

t

f

g

ge

g

d

g

g





d

f

g

g

e

g

g

r

h

d

g

g

s

g

h

d







w

r

e

d

r

e

r

Ja :-)

Hästarna åker som sagt hem imorgon eftermiddag, lite synd. Men Marika skall skicka hit en annan häst, en fyraårig ponny som är en hingst. Han är snäll men de har inte tid med honom och behöver ha honom någon stans i några veckor. Så han kommer ju gå själv eftersom han är hingst och klarar inte av att gå med andra hästar. De har prövat att ha honom ihop med andra hästar men det blev bara slagsmål hela tiden och han klarar verkligen inte av att vara med andra hästar. Men han skall kastreras i vinter och då kommer han förbodligen kunna gå ihop med andra hästar.
Jag kommer ju bara kunna pyssla med honom, men det räcker för mig.
Men jag kommer ju sakna Enya, Rimanda och Springer jättemycket.

d


Snyft :(

Hästarna åker hem på Söndag, gud så tråkigt... Är jätteledsen och deprimerad...
Men Ronjas kompis Nikki är här i Gothem iallafall.
De skulle rida ut men efter 5 minuter så fick vi vända om för att Ronja hade ont i benet. Men imorgon så drar jag ut på en långritt, en sista ritt på Enya kanske??? :'-(

d
Nikki och Enya

d
Ronja och Rimanda


Princess Nova

Skoldagen har vart bra, på Engelskan så såg vi en film om 9/11. Tänk att det redan gått mer än 10 år! Visserligen var jag väldigt liten då, men ändå?

Ridning var det även ikväll, jag hade Sessan (Princess Nova). Hon var jätterolig att rida, framför allt när hon gjorde sina små bocksprång. Hon är en riktigt konstig häst. När hon går först så stannar hon och bockar för att de andra hästarna skall gå förbi henne så hon inte är först. Ingen får komma nära henne bakifrån och hon gillar inte att gå för nära en häst. Men det är okej.
Bilder:

h
Jag i skolan

h
Suddig bild på mig och Sessan

g
Sessan


Heej!!

På något sätt så känner jag mig väldigt glad.
men ändå, idag så har jag varit på dans. (Jag kanske har missat att säga
att jag går på Bliss dance). Det var jättekul!
Men i skolan så slutade vi 12.50 för att det var några som skulle ha utveklingssamtal.
Och för en gångs skull har William blivit lite snällare.
+ Att han har lovat mig och Eden att bli ännu snällare mot oss tjejer.
/Felicia

It`s my school.


10 Saker som du kanske inte visste om mig

1. Jag är beroende utav mjölk
2. Jag har glasögon
3. Mina favoritdjur är katt, hund, marsvin, kanin och häst. Självklart gillar jag andra djur.
4. Jag är fruktansvärt mörkrädd
5. Mina favoritprogram är Vampire Diaries, Family Guy, Shout Park och Simpsons
6. Jag älskar Twillightfilmerna och böckerna.
7. Jag hatar matte
8. Jag föredrar hamburgare framför pizza
9. Jag hatar spinlar och småkryp
10. Jag har aldrig sett Titanic

Varför måste man ha en rubrik?!

Skoldagen har vart jättelång och dryg...
Felicia är fortfarande sjuk...
Men jag klarar mig. Imorgon så är det ridning, då så skall man rida Princess Nova (Sessan). Det skall bli kul! Men vid nästa hästbyte så hoppas jag att jag verkligen får Zolito!

g
Ugly me...

d
Princess Nova

d
Sessan igen

x
Zolito

/Amanda Theresia Maria Söderström

Hämtat glasögonen

Har hämtat galsögonen idag och gjorde då ett videoinlägg ikväll.


Kommer-Ej-På-En-Rubrik

Hej! Just nu sitter jag och kollar på Idol och har presic chattat med Eden.
ja,a nu har jag inte så mycket mer att skriva.
Så att ni får nöja er med det här tillsvidare.
/Felicia


Huvudvärk

Gick hem från skolan idag innan sista lektionen. Hade fått en hemsk huvudvärk och jag kände mig illamående, håller kanske på ett bli sjuk? Men när jag kom hem så tog jag en Ipren och gick sedan och sov en stund, nu så känns det lite bättre.
Imorgon så skall man på junis för att då börjar min, Elviras och Eleonors junisgrupp. Hoppas att det kommer några junisbarn.
Bye

f


Igår och idag

Igår så skulle den där tjejen komma förbi och rida, men så ringer Roger och berättar att hennes pappa blivit sjuk så hon kunde ju inte komma. Däremot så kom Emelie förbi! Vi hade ju lånat Sandras sadel så vi båda red ut med sadel. Jag på Rimanda och Emelie på Enya. Vi hade det jättekul och red riktigt länge. Hästarna var hur pigga som helst och ville ha full fart hela vägen! Det var verkligen hur kul som helst. Vi travade rätt mycket och när jag en gång skulle trava förbi Enya så ökade Enya farten och därefter Rimanda och snart så hade de båda full fart i trav och båda ville komma före. Jag och Emelie försökte ju såklart inte stanna, vi hade ju kontroll över dem. Men efter ett tag var vi ju tvugna att sakta av och hästarna flåsade inte ett dugg.
På slutet så skulle vi köra ett travlopp. Enya trängde sig före Rimanda och tog ALL plats på stigen och rätt som det var så började Enya galoppera, Emelie blev såklart chockad men sedan så slappnade hon av och njöt utav den långa galoppen. Sedan så fick hästarna skritta på långa tyglar en lång stund och sedan så var det dags igen, givetvis så hade vi ju skrittat flera gånger under ridturen - som man gör normalt när man rider. Men den andra galoppen gick ännu bättre. Så sammanfattat hade vi det hur kul som helst. Väl hemma så svampade vi av hästarna lite eftersom de var svettiga men inte trötta :D. Sedan så fick de komma ut i hagen och mummsa på hö tillsammans med Springer♥...
På kvällen så åkte vi till mina kusiner Linus, Oliver och Viktor för att fira Oliver. Egentligen så fyllaer han år idag, men idag så kunde de inte ha någon fest eftersom alla skulle på fotboll under olika tider.
Men det var rätt så tråkigt att vara där, alla småungarna sprang runt på övervåningen och skrek. De vuxna satt och fikade medans de gullade med Annie. Så jag satt ensam i soffan och lyssnade på MP3...

Idag så har man mest slappat, men vi har lämnat tillbaka sadeln och en sadelgjord som vi lånade utav grannen. Jag har även ridit ut på Enya, men när jag satt upp så började hon bocka och konstra sig. Helt oförberädd som jag var så flög man i backen. Men det var ju gräs under så det gjorde ont (nu så har man bara 75 gånger kvar att trilla av). Men jag satt upp igen och då var hon lugn. Så jag red iväg. Ronja följde ju med för att knäppa några kort och filma lite. Men såklart så tar batteriet på kameran slut. Men en film och några kort hann man ta i varje fall.
Förlåt för ett långt, ointressant inlägg. Men här är en bild och en film på mig i galopp barbacka, enjoy.

f


Hinner inte...

...blogga ikväll. Är jätteupptagen! Men jag bloggar såklart imorgon!
Godnatt

Cykelutflykt

Ciao!
Idag så var det cykelutflykt för alla klasserna i skolan. Man skulle cykla runt till olika stationer där man gjorde olika saker, man kunde även samla ihop bonuspoäng. På två stationer fick vi sjunga och dansa "Små grodorna" och på någon så tvingades Alex svälja ett rått ägg, vilket inte gick så bra. Men det var ändå kul att någon vågade. Men det var kul iallafall!

Just nu så är man hos mormor som vanligt, har nyss ätit lite popcorn med någon sorts apelsinläsk till. Men nu så ser man på South Park.
Men nu på eftermiddagen hos mormor så har jag röjt upp lite i ladugården, städat lite eftersom det såg ut som hej kom och hjälp mig. Men nu så är det någorlunda okej.
Imorgon så kommer den där tjejen för att rida, alltså en bekant till min morbror Roger skall hjälpa honom med något arbete och hans dotter får då alltså under tiden komma hit. Hon är lite yngre än mig, kanske 10? Men hon har ridit förut så det går nog bra.

Ni får ursäkta att det blev ett bildlöst inlägg, men jag har inte hunnit fotografera något eller mig. Jag brukar inte heller fotografera mig så mycket, jag tycker att jag inte passar på bild. Men imorgon så får jag väl be den där tjejen att fota lite och så fotar jag också såklart.
Bloggar mer imorgon!
Arriverderci! (Umh blev det nått stavfel nu??? Sandra Kollberg, hjäääääälp!)


Sjuk

Gick hem efter första lektionen i skolan, vaknade med magont i morse och i skolan fick jag även huvudvärk och kanske lite feber. Så jag gick hem och mormor hämtade mig och vi åkte ut till Gothem. Måste vara frisk imorgon! Vill seriöst inte missa ridningen och när det dessutom är hoppning!
/Amanda

h


Optiker

Igår så var man på Specsavers för att kolla vilka sorst glas man behöver. Efter det så kollade vi på lite olika glasögon, alltså olika bågar. Om man valde ett par som kostade över 750:-tror jag, så fick man ett par på köpet. Jag valde ett par svarta och fick då välja ett par till som jag får med gratis och dom var röda.
Bloggar mer ikväll.

Sleepover

Hejsan, just nu så är man hemma hos pappa och Felicia är även här för att vi skall sova över! Men jag sitter och funderar på hur jag skall ta en bild till en sak på skolan, det handlar om att man skall göra en egen hemsida om en utav de mänskliga rättigheterna. Jag valde artikel 5 som handlar om att ingen skall utsättas för tortyr eller omänsklig behandling. Men till hemsidan så måste man ha en bild som symboliserar den artikel man valt och bilden måste man själv ha fotograferat, vääääääldigt svårt! Så jag försöker komma på vad och hur jag skall fota.
Men hejdå!
Några konstiga höstbilder på mig:

h

h


Hej

Jag är super trött för att jag är jätte förkyld och vaknade
kvart över tre i natt och var tvungen att gå upp kl: 06.30 för att hinna
till skolan och göra mig i ordning innan det. Och förhoppningsvis så får jag vara
hemma från skolan imorgon.
/Feliciaaaatcho
 A, A, AAAAAAAAAAAATCHO!!!!!!!


Trött

Usch, är så himla trött - trots att jag spenderat helgen med att slappa. Sover länge men blir aldrig utvilad, håller kanske på att bli sjuk?

Imorgon så är det skola... Ganska tråkigt och dessutom så är det lång dag. Men på Tisdag så är det ju sovmorgon, det är ju kul, fast vid halv fem så bär det av till optikern...

JAG ÄR JÄTTE LEDSEN ATT JAG INTE SKRIVIT PÅ LÄNGE!!!!!

Hej!!

Jag har haft SUPER mycket att göra och har inte kommit ihåg att
skriva på bloggen. För två veckor sedan så började skolan och ridningen.
Och så klart ska man ju få den krångligaste hästen i stallet, två gånger i rad!
I måndags så åkte hela klassen till en ö som heter "Möja".
Det var suuuper mysigt att vara där även om man fick sova 3st i samma rum som var
Jättelitet. Och så fick man ju sova vägg i vägg med 3st killar där en utav dom snarkar.
Och dessutom väcker en 5 på morgonen av att han har astma och hostar
 JÄTTE mycket så att man nästan inte kan somna om igen!!
/Felicia




Inne i köket.
(Tanten på bilden var vår guide)


"Ridlektion" för Ronja

Hade en jättekonstig ridlektion för Ronja, eller borde jag kalla det en ridlektion? Men hon fick typ lära sig att göra volt, snett igenom och volt tillbaka. Det gick väl inte så bra med det, hehe... Hon provade även att rida slalom, filmade lite och ni ser att det gick "jättebra" att lära henne det... Hihi!




Kommer-inte-på-en-rubrik

Ja, här är en kort filmsnutt på när jag travar på Enya, obs: Jag vet att hjälmen saknas på mitt huvud, fy på mig! Så helst inte komentarer om det för att jag vet att man borde ha hjälm fast nu hade jag den inte... Hehe :P


Får mina ögon att tåras


Klassfoto

Idag så var det dags för klassfoto. Jag satt ned som vanligt längst fram och i mitten som på alla mina klassfoton. Bara för att jag är kortast i klassen. Bilden på mig blev totalt miffo. Men det duger nog.

Ridning var det också ikväll. Jag och Felicia bestämde att hon skulle äta här hos min pappa och få skjuts utav honom till ridningen, men först så gick vi hem till henne och hämtade hennes ridkläder och sedan gick vi hem till pappa. Han bjöt oss på spahgetti och pastasås med bacon, supergött!
Ridningen gick väl si så där, jag kände mig inte riktigt fokuserad i början. Men efter ett tag så slappnade jag av och blev koncentrerad, men givetvis så börjat Mr. Butler krångla. Men men, man kan ju inte alltid göra bra ifrån sig.

På tosdag så bär det av till optikern för att syntesta mig igen för att se vilka glas jag behöver och därefter så skall man välja ut bågar. Sedan så får man vänta ett par dagar innan de ringer och säger att glasögonen är klara och man kan hämta dem. Jättekul, not :P...

Nytagna bilder kommer imorgon, hinner inte ladda upp dem på datorn nu, men ni får några bilder som jag la ut igår... Gotnatt!

d

g

c


RSS 2.0